Foorumi

Forum breadcrumbs - You are here:PuhettaYleistä: VuodenkiertoTänään...

Tänään...

Lainaus

...päätin jatkaa sivuston ylläpitoa vielä vuoden, vaikka se nyt aika turhaa onkin. Mikäpä ei olisi?

Istuin tunnin verran pihalla kevättä kuuntelemassa ja koiraa rapsuttamassa. Kuulohavaintoina mm. käpytikka, sepelkyyhky, punarinta, mustarastas ja Harley-Davidson.

Sepelkyyhky on muuten yleistyttyään ruvennut myös kesyyntymään, pariskunta istuskeli aidalla kaikessa rauhassa alle kymmenen metrin päässä meikäläisestä ja vieläpä paneskelivat noin ohimennen, levähellessään. Keravan korppikotkakin kävi poseeraamassa. Aika harvoin moista tekevät.

Ladatut tiedostot:
 • P4210007.jpg
 • P4210074.jpg
Lainaus

... en ottanut yhtään kuvaa. Nälkäisten sukulaisten hunnilauman ruokinnassa kului puoli päivää ja takki on tyhjä.

Huomenna pitäisi lähteä töihin ja se jos mikä on kauhea paikka laiskalle ukolle.

Kaippa se menee kuitenkin, on sitä tullut sorvin ääreen lähdettyä jo 43 vuotta.

Lainaus

...sitten tultiinkin pakun katsastuksesta lappu lasissa. Nootissa seisoi että "Korjattava välittömästi, saa viedä ajamalla korjaamolle".

Se siitä töiden aloittamisesta sitten, ilman ivecoa sitä ollaan kuin mulukuton sulhasmies. Takaisin tirppahommiin.

Aloitusviestistä:

...päätin jatkaa sivuston ylläpitoa vielä vuoden, vaikka se nyt aika turhaa onkin.

Kyllä tämä pitää viedä vielä hoviin uudelle lausuntokierrokselle. Älyvapaata tämä on eikä turhaa.

Ladatut tiedostot:
 • P4230103.jpg
Lainaus

Tänään näin tapahtuman jollaista en ole ennen nähnyt, nimittäin oravan putoamisen puusta. Otus loikkasi kuusesta laholle männyoksalle joka katkesi oitis. Edes orkun salamannopeat refleksit eivät riittäneet, vaan maahan mätkähdettiin noin kahdeksan metrin korkeudesta. Ilmeisesti isompia vammoja ei syntynyt, ainakin se lähti kovaa...

Ja sitten seuraa kehuvaa retostelua Olyn M1X:n tarkennuksesta: se pitää kuin tauti, kun on tarttunut. Pulukuvassa nyt ei mitään ihmeellistä ole, mutta peipon fotossa saattaisi monella kameralla tulla vaikeuksia automaatilla. Jatkuva autotarkennus yhdellä pisteellä:

Ladatut tiedostot:
 • P4240015.jpg
 • P4230089.jpg
Lainaus

Ja tänään päästiin potkimaan koneet tulille. Seuloin lämmitellessä pari kuutiota ylijäämämaata, kolleega kuvasi Sony RX:llä pari pätkää: https://youtu.be/Ijz6H8imb20

Ei räksää pääse kuvanvakaajan suhteen moittimaan, se on hyvä.

Lainaus

Tänään sain nauttia moottorisahan laulusta naapurissa 10 - 15 välisen ajan. Mä en ole mikään telaketju- tai edes osapäivävihreä, mutta mielestäni puidenkaadolle olisi parempiakin ajankohtia kuin pesimäajan alku.

Koiran kanssa mietittiin syvällisesti miksi tuon risun pitää juuri tuossa olla. Jäi arvoitukseksi.

Ladatut tiedostot:
 • P4280090.jpg
Lainaus

Ja konesahakonsertto se vaan jatkuu. Tiesin kyllä että suomalaisella miehellä on pakottava perustarve varustautua akkuporakoneella kaikissa mahdollisissa tilanteissa, mutta se on näköjään levinnyt koskemaan myös moottorisahaa. No, kyllä maailma ääntä vetää ja viita paskaa. Olen silti itse sähkösahan ystävä, ne on nykyisin vallan kelvollisia laitteita.

Laitteista puheenollen: Pöytäkoneen päivitys etenee hitaasti mutta tuskallisesti. Huikea ero toki löytyi kun kasvatin 4Gb:n muistin kuuteentoista gigaan. Ei hyydy enää, eikä svappaa. Hankin myös vanhan Dellin tilalle Lenovo ThinkVision P27u 27" 4K UHD-näytön, jota kuvanveivaukseen suositeltiin kovasti. Varmaan se on ihan jees, mutta kun vanhassa ohjaimessa ei ole HDMI-ulostustuloa, helvetti.

Huomenna siis taas shoppailemaan, uusi näytönohjain on nyt vuorossa. Tämä PC:n päivittämisen loputon sähellys muuten on asia joka on kuin kallio: se ei ole kahdessakymmenessä vuodessa muuttunut miksikään. Pysyy ja paranoo.

Lopuksi kuulemme peipposen laulua.

Ladatut tiedostot:
 • P4290024.jpg
Lainaus

Sain sentäs koneen nippuun. Onhan tuossa melkoinen ero, tinttikuva joka täytti 2048px-kokoisena vanhan näytön kokonaan on nyt parin nyrkin kokoinen 3840 x 2160- resoluutiolla. Aukesi ihan toinen maailma kuvankäsittelyyn. Muistaessani täytyy esittää kaunis kiitos herra Nvidialle, joka kohteliaasti tekee näytönohjaimiinsa ajurit myös meille Linux-vähemmistöön kuuluville. Ja jopa pitää ne vaivattomasti saatavilla.

Nyt vappusimalle.

Ladatut tiedostot:
 • lenovo-g.jpg
Lainaus

Jaahas, piti lähteä landelle avaamaan mökkikausi vaan enpäs viitsi lähteä palelemaan räntäsateeseen. Sitä se ikä teettää. Hyvähän tuo on että tulee hiukan vettä ja märkää kuivaan maastoon, vaan saisi lämpötila sentään pysyä tuolla kympin hujakoila eikä nollassa. Nyt on sentäs toukokuu, kuka tämänkin korvaa?

Viimeinen kuva pohjoisrinteen sinivuokoista ja sitten on hempeilyt loppu. On saatana jämpti niin.

Ladatut tiedostot:
 • P5010004.jpg
Lainaus

Tänään, tarkemmin sanottuna tänä aamuna, totesin ettei punaviinin vaikutusta kannata tehostaa jallumoukuilla. Siitä tulee pää kipeäksi.

Ilma on ollut pari päivää ns. perseestä, enkä ole nenääni ulos räntäsateeseen pistänyt. Kuvaamisen sijaan raportoin kulinaarisesta havainnosta: Kun ottaa lohikalan fileen, ripottelee päälle suolaa, kevyesti cajun-mausteseosta ja rouhittua valkosipulia, paistaapi sitten uunissa ylätasolla vartin  verran niin tuloksena on jopa lenkkimakkaran voittava tuotos. Juomaksi punaviiniä ja jallua.

Koska kuva on pakollinen EU-direktiivien mukaan, niin rautiainen, tuo teräsmiähen lempilintu männä viikolta. Hic.

Ladatut tiedostot:
 • P4230282.jpg
Lainaus

On se mukava horista täällä itsekseen.

Tiijjjättekö Ranskan liljan? No tottahan sen kaikki tietää, mutta kuinka moni on nähnyt Keravan liljan?

Ja vielä aiheeseen sopivasti kuva narsistista.

Ladatut tiedostot:
 • P5050035.jpg
 • P5050118.jpg
Lainaus

Hoplaa! Tänään vaihdoin Olympuksen Leicaan. Tekee muuten temppuja joihin ei Oly pysty eikä edes täyskennoinen.

 

Ladatut tiedostot:
 • DSC02412.jpg
Lainaus

Tänään innostuimme kaivamaan kastematoja ylläolevan talon pihasta. Löytyihän niitä kun aikansa tonki.

Jos pihasi ylenmääräinen siisteys häiritsee sinua, niin ota yhteyttä. Hoidamme asian kerralla kuntoon. Varmasti.

Ladatut tiedostot:
 • 20190507_101625.jpg
Lainaus

Tänään saapui Sigma 24-105 f4 DG Art-lasi canuunaan. Koeräpsyt kertovat, että vaikkei tämän objektiivin myötä taivaat ehkä aukeakaan enkelien torvisoiton kera, mannan ja jallun vuolasti virratessa, niin ihan nätisti tuo piirtää. Onpahan yleislinssi käytössä kuitenkin maisemaa varten.

Ladatut tiedostot:
 • IMG_5093.jpg
 • IMG_5107.jpg
 • IMG_5110.jpg
Lainaus

Onpahan tullut tehtyä töitä ihan vanhaan malliin, vaan tänään lähden haciendalle saunan lämmitykseen.

Konekuski on kottaraisten ja västäräkkien mielestä varsinainen ässä. Matoja ja ötököitä nousee, eikä kauhaankaan viitsi metriä pidempää väliä pitää.

Ladatut tiedostot:
 • DSC02468.jpg
 • DSC02478.jpg
Jaa sivu;