Kaukolaukaisu, lavastajan paras kaveri

Nimimerkki Okan innoittamana testailin hiukan kuvaamista Ol. Share-sovelluksen kaukolaukaisulla, kai noita vastaavia softia muillekin merkeille löytyy. Proseduuri meni yksinkertaisuudessaan näin:

Ensin otetaan työn alle Inarin erämaista peräisin oleva tervaskannon juuri.

Komiaa kiehkuraa, ja uskomaton aromi työstettäessä

Lintu pitää saada istutettua kalikalle, milläpä muullakaan kuin ruoalla.

Porakoneella reikää takaviistoon, läpiin sitten pähkinöitä tai rasvanakkia.

Pitää varmaan tehdä reilumpi ura, oravat putsaa tuon hetkessä. Näitä lavastusoksia, -kiviä ja -kantoja olisi hyvä olla useampia jemmassa, menee äkkiä yksitoikkoiseksi kun kuvat ovat kaikki samalla alustalla.

Sitten tositoimiin. Palikka sopivaan kohteeseen kiinni nippusiteillä, rautalangalla, teipillä tai naapurilta varastetulla pyykkinarulla, tai muuten vaan sopivaan paikkaan. Tässä vaiheessa on hyvä funtsailla sitä taustaa, että saadaan sitä pokemonia näkyviin.

Kamera jalustalle, kohdistus ja wifi – yhteys päälle.

Näyttää aika ankealta, joten nyt eikun huijaamaan! Kamera on nostettu pöydälle koiran aiheuttaman kosteusvaaran vuoksi. Toki Olyssa on ensiluokkainen sääsuojaus, mutta koirankusi on syövyttävyydeltään rikkihapon luokkaa…

Itse voikin tässä tapauksessa poistua lasin toiselle puolelle lämpimään, kännykkä valmiiksi kouraan, jalat pöydälle ja odottelemaan kohteita humppaa tms. kuunnellen.

Kropattu lopputulos:

Täältä tullaan!

Se alkuperäinen raami:

ja kroppi:

Nämä on otettu 4,5 metrin päästä 40-150 millisellä Zuikolla, sillä kun saa aukon riittävän levälleen. Lyhyemmällä polttovälillä voi kameran tuoda vaikka metrin päähän, olisi tuossakin voinut lähempänäkin olla.

Vahdinvaihto

Tarkennus oli automaatilla yhdeksällä pisteellä, jatkuvalla tarkennuksella. Näkyy se kaukolaukaisussa oleva napin puoliväli-toiminto pelaavan ihan hyvin.

Mielenkiintoinen kokeilu ja uskon tällä olevan paljon muutakin käyttöä kesän mittaan.

Nämä pirut ne kyllä kerkiävät kaikkeen mukaan:

 

Jaa sivu;

Kirjoittanut:Pekka

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *