Kolmen suora ja raiskausyritys

Episodi 1: Kolmen suora

Mökkisaaremme on suurelta osin vanhaa vesijättömaata. Kivistä, kosteaa ja täynnä lahopuuta, erinomaisen hyvin tikkojen mieleinen siis. Naapurin isäntä kuittasi takavuosina mukavan summan rauhoittaessaan hehtaaritolkulla leppää, haapoja ja koivua kasvavan hatelikon valkoselkätikan suojelualueeksi.

Ja onhan niitä, valkoselkiä. Edellinen havainto oli niinkin äskettäin kuin vuonna 1998, tai jotain. Vaan nytpä paukahti itse suojelun kohde rantapuuhun remuamaan.

Sommittelua ei kuvissa oikein voinut harrastaa, mutta laji on bongattu kuitenkin. Havaintokuvien luokkaan menee seuraavatkin, takavasemmalta alkoi myöhemmin kuulua naputtelua ja himoitessani lisää ruutuja valkoselästä hiiviskelin varovasti lähemmäs. Se mikään valkoselkätikka ollut:

Perkeleellinen risukko tietysti edessä, mutta kyllä tuosta pohjantikan tunnistaa. Poistui paikalta kun yritin päästä parempiin tuliasemiin.

Ja sokerina pohjalla kuului pusikosta hihkaisu ja voimallinen päristys. Palokärjen tunnistaminen pelkästä hakkuuäänestä on hyvin helppoa, se lyö ainakin tuplaten kovempaa kuin pienemmät kolleegansa.

Lensipä tuokin kutale hollille ja vielä viipyikin hyvän tovin. On se kuvauksellinen ja reippaasti käyttäytyvä lintu.

 

Episodi 2: Raiskausyritys

Kalalokit ovat pesineet rantakivillä täällä aina, vaihtelevalla menestyksellä. Koska ne pitävät keväisin pirunmoista kaakatusta ja kiljumista, niin faija ne nimesi kirjailija Päätalon mukaan Kalleksi ja Lainaksi. Tuskin kyseessä on enää sama pariskunta mutta Kalle ja Laina ne siitä asti ovat olleet.

Kalle ja Laina tekemässä sitä minkä parhaiten osaavat: kiljumassa.

Mutta nyt Lainan siveyttä ja raivoraittiutta uhkaa vaara ilmasta, olkoon tuo vaikka Reino eli Repa:

Repa hyökkää!

Kalle jää toljottamaan suu auki, kun Reino ottaa tiukan niskalenkin Lainasta, nopea siitältäminen mielessään:

Repa ei saa meisseliä oikealle hollille Lainan pistäessä hanttiin kaikin voimin. Kalle on edelleen aivan pihalla.

Laina on saanut konnasta otteen taekwondo-oppeja hyväksi käyttäen. Kallekin alkaa herätä tajuamaan, että nyt on jotain pielessä.

Vielä viimeiset iskut ja kampitukset, ja konna poistuu paikalta.

Tilanne normalisoituu, ja Laina ehdottaa että Kalle täydentäisi toisen niin lupaavasti aloittaman työn:

Kalle ei tajua mitään.
Jaa sivu;

Kirjoittanut:Pekka

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *