Se on sen orja

Saunakaljan toista huikkaa ottaessani näin harmaahaikaran liihottavan ohi, kääntyvän ja laskeutuvan kivelle. Äkkiä kamera kouraan ja hiiviskelemään kaislikon kätkössä kohdetta kohti, paljain jaloin ja pelkkä pyyhe persien suojana, kunnes sekin putosi. Siitä viis, ihailkaa kuutamoa gringot. Kapusin kivelle ja juuri ennen etsimen huurtumista sain haikaran tähtäimeen ja sohotin sarjaa perään. Lintuhan lähti niin kovaa kuin siivistä lähtee, ja näkyypä haikaralta tarvittaessa lähtevän.

Könysin kiveltä varovasti alas kipeitä polvia säälien (vaikkei ne äsken olleet yhtään kipeät) ja pyyhkeen föliin poimiessani mieleeni tuli eräs P. Haanpään novelli nimeltään “Se on sen orja”.

Novellissa jätkämies Nikon Hermanni istui rauhassa saunan lauteilla löylystä nauttien, kun ohitse ajoi Mäkeläisen isäntä rattaillaan. Isännän ja Hermannin välillä oli senverran kaunaa, että Hermanni ryntäsi suoraan saunasta rattaille piikkikarhien sekaan tappelemaan Mäkeläisen kanssa.

“Kiire, kiire sillä tuolla Hermannillakin on tappelemaan, kun suoraan saunasta, alastonna, piikkikarhien sekaan, laukkaavan hevosen rattaille” luetteli joku kavereista, johon toinen totesi että “Se on sen orja!”

Paljaasta ahterista päästäänkin sujuvasti ruskosuohaukkaan, joka on jo useita vuosia pitänyt minua pilkkanaan. Kuvia petolinnun perspuolesta on kymmenittäin, on se sevverta tarkka ja arka otus. Nyt kaislikossa oli jotain niin kiinnostavaa että haukka tuli välttävälle kuvaushollille kaartelemaan.

Petolintuja oli muutenkin liikkeellä, sääksi vielä kalasteli ja nuolihaukkaparvi (ilmeisesti poikue) suuntasi nokkansa kohti eteläisiä maita.

Kurkia liikkui hiukan enemmän kuin viikko takaperin, bongasin viitisenkymmentä yöpymään tulevaa. Tylsiähän nuo kurkikuvat on, mutta niiden ottaminen kuuluu syysaskareisiin.

Illalla oli kumma ukonilma, salamat löivät pilvestä toiseen notta maailma tärisi, yhtään maa-iskua en nähnyt varttitunnin aikana.

BULB-kuvaus epäonnistui surkiasti, procapturella sentään muutama ruutu osui.

Syksyä se pukkaa ja pimiää, ei voi mitään. Höh.

 

Jaa sivu;

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *