Smoke on the water ja lisää lentokuvia

Ennuste lupasi länsituulta 6-8 metriä sekunnissa. Lännenpuoleinen tuuli on aika ikävä saaritiluksillani, se kun lyö kohtisuoraan rantaan. Kyllähän kuuden-kahdeksan sekuntimetrin kanssa vielä elää, vaan unohtui mainita että puuskissa sitä ilmaa tuli 15-18 metriä sekunnissa. Jokatapauksessa ilmavirrat olivat riittävän vauhdikkaita siihen, että vene repi laiturin paikaltaan, se kun oli vielä kevään jäljiltä hippasen huterasti kasattu. Perkele että osaa tuollainen L-Busteri painaa kun sen rautakangen ja kiroilun voimilla vipuaa rantaturpeen päälle turvaan.

Jep, toukokuun viimeistä päivää mentiin, pipo ja untuvatakki tietysti päällä ettei vallan jäädy. Saunaakaan ei saanut lämpiämään yli 60 asteen sitten millään, senverran tehokkaasti puhalteli jäähdytysilmaa. Enpäs ole tuotakaan ennen nähnyt.

Vastarannalta, mantereen puolelta alkoi illalla tupruta sankkaa savua.

Jahas, jonkun torppa tai sitten metsäpalo. Maastopalohan se oli, parikymmentä hehtaaria suota ja metsää paloi. Rajavartolaitoksen kopteri lennähti paikalle avustamaan, ja koska teemana on viime aikoina ollut lentokuvaus, niin räpsäisin puumasta muutaman kuvan ja videopätkänkin. Viitisenkymmentä kuupallista tuo kävi vettä noutamassa pitäen erinomaisen pahaa meteliä mennessään. Olisko tuo kahden kuution pussukka, joten tankkiautollisen kopteri vettä roudasi aika nopeasti.

Ja tinttien pariin:

Tällä kertaa proseduurina oli ensin ProCaptureH, eli nopea kaptuuri 300 millisellä, sekä telejatkeella että ilman. Koska aurinkokin aina välillä paisteli oli valoa riittävästi nopeaan suljinaikaan joka on tässä lajissa kyl se ehdoton vaatimus. Suttua tulee alle 1/1500 sec nopeuksilla.

Ilmeisesti alan oppia jotain, tai sitten perstuntuma on kasvanut, koska mulukunjatke aiheuttaa selvästi tarkennuksen hidastumista ja kuvanlaadun huonontumista. Viime vuonna en moista havainnut.

Eli jatke pois kolmesatasesta vähin äänin.

Lasin vaihto 40-150 milliseen, jossa telejatke taas ei hirveästi laatua huononna. On se hyvä linssi, ei voi muuta sanoa.

Sataviiskymppinen tuntuisi muutenkin olevan tähän lajiin sopivampi objektiivi, kun alkaa tuo pesäreikä pikkuhiljaa kyllästyttämään. Laajennetaan kuva-alaa hieman:

Pirkko on käskenyt Pertin viedä roskat ulos. Pertti tottelee kiltisti. Tiaiset eivät pasko pesään vaan siististi pussiin joka kuljetetaan poispoikkeensa. Sisäänroudattujen ötököiden massa on silmämääräisesti sama kuin paskapussienkin, mutta tämähän ei toki voi pitää paikkaansa.

Nopean Prokaptuurin huono ominaisuus on ainoastaan kertatarkennuksen valitsemisen mahdollisuus, jatkuvaa tarkennusta ei voi käyttää. Telellä kuvatessa syväterävyysalue on varsin pieni ja tirpat livahtavat hyvin nopeasti pois skarppialueelta.

Kokeilut jäivät tällä kertaa vaiheeseen jossa putkena on 150 millinen, suljinaikana 1/1600 sec,f 2,8, ProcaptureH ja manuaalitarkennus about kolon reunaan. Ja sitten odotellaan tulevaa tai lähtevää toimitusta arvioituun ilmatilaan. Kohtuullisen lupaavalta metodilta näyttää.

Täytynee vaihtaa maali västäräkkiin, se kun pesii taas parvekkeella kielloista huolimatta.

 

Jaa sivu;

Kirjoittanut:Pekka

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *