4 vastausta artikkeliin “Harmaapäätikka

 1. Sama kokemus on, että tulevat ensimmäisenä hämärissä, kun tiaisetkin vielä unilla. Täällä näyttäisi, että käyvät harvoin vain tutkimassa tarjontaa. En ole nähnyt vielä syömässä lainkaan, kuvista vasta haaveillaan.

 2. Muokkasin tätä hiukan: vaihdoin kuvan kohteeksi valinnan “mediatiedosto” jolloin kuva tulee klikkaamalla täysikokoiseksi ja asetin toisen ruudun artikkelikuvaksi, jolloin se näkyy etusivulla harmaan laatikon sijaan.

  Ei näy harmaapäitä täälläpäin, omakin pää on valkoinen eikä enää edes harmaa…

 3. Kiitos Pekka, ottaa aikansa oppia vaikka ei tämä hullummalta näytä… (Tosin minun kuvani heikkoudet nyt tulevat esiin isossa koossa, pehmeätä pehmeätä…)

  Meillä kyllä käyvät harmaapäät rasvapötköllä nokkimassa, mutta moninkertaisesti aikaa menee lähestymiseen. Hinaavat itseään lähipuita ylös alas ja kurkkivat ympärilleen. Tietysti se on kuvaajalle otollista ja joskus myös hidastaa lähestymistä, kun huomaavat kuvaajan – silloin mennään ottamaan vauhtia kauempaa. Toisin ovat käpytikat, jotka lentävät suunnilleen suoraan rasvan kimppuun.

 4. Kurkkimalla lähestyminen on tosiaan tyypillistä tikoille laajan (sic!) kokemukseni mukaan: takavuosina oli palokärki kaivellut pesäkolonsa mökin pihahaapaan, ja lähestyminen tapahtui aina lennähtämällä puun takapuolelle josta sitten kurkittiin molemmin puolin että “jokos se meni?” Käppäri tosiaan kesyyntyy aika pian, vaikka on sekin ensimmäisillä kerroilla varovaisempi.

  Tuo palokärjen kolo oli aika paraatipaikalla seurattavaksi, tikan jälkeen sitä asuttivat säännöllisesti telkät, kunnes reikä kuroutui liian ahtaaksi. Sen jälkeen asukkaina ovat olleet lukuisat pikkulintupolvet ja olipa tuonne vielä viime kesänäkin roudattu vuorivillaa ja koirankarvaa pehmikkeeksi.

  Ei voi kuin ihailla luonnon tarkoituksenmukaisuutta tällaisessa prosessissa mistä hyötyvät monet, eikä puukaan siitä juuri kärsi. Aika parantaa haavat, kirjaimellisesti.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *