Luonto on nyt kuvattu loppuun

Niin se on. Kaikki luontokuvat on jo otettu, ja moneen kertaan. Otetaanpa muutama esimerkki ja johtopäätelmät suosituimmista kuvakohteista googlen kuvahaun perusteella:

 1. Karhu (Ursus arctus). Elää suolammen rannalla käkkärämäntyjen katveessa lähinnä Mustin Murkinaa ja sika-nautajauhelihaa (tarjouksessa Siwassa 2€/kg) nauttien, suhtautuu paikalla oleviin ihmisiin välinpitämättömästi, samoin lajitovereihinsa. Pahalla päällä ollessaan saattaa käydä murjomassa itävaltalaisten natsien vuokra-autoa uuteen kuosiin. On vain ajan kysymys koska kontion uhriksi joutuu ensimmäinen kamerareppu kalliine objektiiveineen, kun fotari on unohtanut sinappiset nakkipaperinsa sulotuoksuineen reppuun. Tältä voi toki välttyä käyttämällä kuvaamiseen RX-kymppinelosta jolloin reppua ei tarvitse.
 2. Ahma (Gulo gulo). Liikkuu samoilla alueilla karhun kanssa, ravinto samaa. On kuitenkin näätämäisen levoton, eikä tajua nukkua talviunia. Haisee pirun pahalle. Käy Korkeasaaressa haistamassa jos et usko.
 3. Kotka (Aquila chrysaetos) ja merikotka (Haliaeetus albicilla). Ravintonaan molemmat lajit käyttävät lähinnä sikoja joita ne käyvät varastamassa lähimmältä sikafarmarilta ja roudaavat saaliin ruokailupaikalleen. Ateriointipaikan ehdottomiin vaatimuksiin kuuluu kummallisennäköinen vanerihökkeli pyöreine reikineen. Kotkien käyttäytyminen on lähinnä tappelemista toisiensa tai korppien kanssa lunta pöllyttäen. Pöllytys on ehdoton edellytys etteivät ihmiset näe kotkaa, koska kotka ei puoliaivottomana olentona tajua että ihminen on kotkan ystävä ja tahtoo vain tarjota parasta.
 4. Sääksi (Pandion haliaetus) pesii ainoastaan live-kameran katveessa, mieluiten GSM-tukiaseman mastossa. Elää lähinnä kirjolohilla.

Nuo nyt ainakin ovat pakollisia kohteita ihan kaikille, muita ovat esimerkiksi joutsenet aamusumussa jolloin pariskunnan on syytä muodostaa sydänkuvio kauloillaan, talvella tietysti ikuistetaan revontulia jotka kamera näkee eri tavalla kuin ihmissilmä. Orava! Oravakuvia ei saa unohtaa! Lisää oravia, saatana!

Onhan tietysti esimerkiksi hyönteismaailma vähemmän kaluttu kuvausalue, mutta rehellisesti sanottuna nuo Aliens- ja Predatorfilmien pahisten näköiset kitiinimonsterit eivät ole kovin miellyttäviä vaikka niissä karmeaa kiinnostavuutta onkin. No mitä sitten pitäisi kuvata?

En minä tiedä. Ainoa looginen johtopäätös on se, että luonto on loppuunkuvattu. Ihan on käynyt kuin internetin viimeiselle sivulle.

Kaksi lapinpöllöä.
Jaa sivu;

2 vastausta artikkeliin “Luonto on nyt kuvattu loppuun

 1. Mielenkiintoisia ilmestyksiä. Tuollaiset kun tulee vastaan illan pimentyessä saattaa viimeinen pisara Nectar d’Or ia livahtaa väärään kulkkuun ja silloin on kuvaamiset kuvattu.

  Linkistä muistuu mieleen nuo ajat ennen nykyistä internettiä, meinaan kun modeemilla ( 2400 V22bis ) otettiin yhteyksiä puhelinlinjoja myöten muutamiin BBS-purkkeihin. Tyypillisten äänien/vinkunoiden loputtua sai olla tyytyväinen jos näytölle ilmestyi CONNECT 2400, sekä alkoi latautumaan hitaasti  tietoa tarjonnasta, puhumattakaan siitä, että sai vielä tarvittavan tiedon ladattua nopeuden ollessa jopa max. 512 bps, tämä kaikki tietenkin vain komentopohjaisena parhaaseen Dos. tyyliin. Myöhemmin Mosaic selaimen tullessa nopeudetkin oli jo toista luokkaa, kun paikallinen puhelin yhtiö alkoi v. 94  tarjota taloyhtiölle jopa 1 Mt:n nopeuksista liittymää, sain nauttia tästä “äärettömästä” nopeudesta reilun vuoden ennenkuin toinenkin liittyjä tuli hidastamaan yhteysnopeuksia.

  Tämä nyt ei liittynyt kuvaamiseen mitenkään, mutta nykyinen yhteys ilmojen kautta on kotona hitaampi, ajankohdasta riippuen 20 – 45 Mbs, mökillä korvessa 55 – 98 Mbs, (vajaa kilometri tolpalle) aika hyvin 100 megasella liittymällä, eipä siellä kyllä ole asukkaitakaan, oisko kymmenkunta vakituista asuntoa viiden kilometrin säteellä antennilta.

   

 2. Eipä sitä tosiaankaan enää muista noita modeemiaikoja, enkä kyllä haluakaan muistella kuinka yleisin vastaus yhteydenottoon oli “no carrier”, ei lentotukialusta.

  En noista syrjäseutujen mastoista mene aamenella sanomaan notta käytetäänkö niissä jotain kantoaaltoa vastaavaa tekniikkaa siirtämään signaalia seuraavalle tukiasemalle, mutta noin yleisesti ottaen käsite “langaton yhteys” on vähän samaa huttua ja harhaanjohtamista kuin edesmenneen hallituksen touhut: langaton osuus on sen mokkulan, luurin tahi tapuletin ja lähimmän tukiaseman välillä, loput osuudet siirtyvät valokuitukaapeleita pitkin huitsin nevadaan asti, tai tavoittelemanne henkilön (joka puhuu toista puhelua) luurin lähimmälle mastolle josta se taas pompsahtaa ilmojen halki langattomasti. On noita mastokuidutuksia tullut eräskin peninkulma rakenneltua…

  Mutta kieltämättä sillä viimeisellä pätkällä ei tarvitse kaapelikelaa mukanaan kantaa, mikä on iso plussa sinänsä, niistä saa tikkuja sormiin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *