Koiruus

Kuva 10.10-19 aamulla, pakkasta -5 °C ei tietoakaan  tulevista ongelmista, ” hän ” katselee tarkasti minnepäin teerikukko lensi.

Alkoi noin viikko sitten käyttäytyä oudosti. Kyykkypissien ( narttu ) jälkeen ” hän ” alkoi hetimiten puhdistaa tavaraansa ja hetken kulkemisen jälkeen uudestaan.

Tuollainen toiminta antoi toimintakäskyn harmaisiin soluihin ja tarkastin neidin peräpään, sieltähän alkoi tipahdella hieman punertavaa pissitippaa.

Juoksut olivat olleet parisen kuukautta aikaisemmin ja menneet normaalisti. Kuukkelsmanni töihin ja sieltähän se mahdollinen arvattava syy yhteys löytyi. Pikaisesti soittelemaan paikallisille eläin tohtoreille ja aikoja tilailemaan. Eheei, ei se vaan niin käy tuppukylässä, että samalle päivälle ajan saisi ei edes samalle viikolle, no tuohan aiheutti paineen nousua, sovittiin parin päivän omatoimisesta tarkkailusta ja uudesta yhteyden otosta, jos tilanne sitä vaatisi.

Tässä tapauksessa aika ei parantanut, tiputtelu oli tiheämpää jo seuraavana päivänä ja väri oli reilummin punaista, uusi soittokierros, tulos yhtä huono, vakio lääkäriin vapaat ajat vasta seuraavalle viikolle, ei mahdollisuutta ottaa väliin. Toinen  lääkäriasema, vain yksi eläintohtori neljästä töissä ?? 2 lomalla 1 koulutuksessa, vapaat ajat viikon päässä. Veronmaksajien ylläpitämän aseman soittoaika oli jo kerennyt umpeutua, vain 1 tunti ( 8-9 ) sehän aiheutti savun nousemisen korvista, onneksi tämän toisen aseman eläintenhoitaja sanoi heti, että soita tasan klo 16.00 päivystävälle eläinlääkärille ja vaadi nopeaa vastaanottoa, kiitin tiedosta.

Eikun etsimään päivystävän eläintohtorin numeroa sairaanhoitopiirin sivuilta, ei se ensimmäisellä nettisivulla ollut, toinen ohitettiin myös, vasta kolmannen sivun loppupuolella oli linkki päivystävälle ja numerokin löytyi. Tasan neljältä puhelu, se ohjautui heti vastaajaan, selostin oireet ja annoin numeron mihin soittaa. Meni parisen minuuttia ja alkoi tapahtua, ystävällinen lääkäri kyseli tarkasti lisätietoja, samalle illalle ei sopinut, mutta seuraavalle aamulle teimme treffit.

Aamulla koira autoon ja tohtorin luokse, heti sisään ja kokeiden ottoon, karvat pois alavatsalta ja ultraan, lisää kokeita sekä odottelua. Reilun parin tunnin jälkeen lääkäri kertoi tulokset, sekä mitä oli odotettavissa, sovimme heti leikkauksesta seuraavaksi aamuksi, sillä yhden kokeen tulos varmistuu vuorokaudessa.

Seuraavana aamuna koira ihme kyllä lähti suosiolla mukaan edellisen päivän pistoskiertueesta huolimatta ja suorastaan veti lääkäriaseman ovelle sekä toimenpide huoneeseen, hoitaja tytöt olivat myös ihmeissään, sillä yleensä tulevat potilaat ovat kuulemma hyvin varuillaan tullessaan uudelleen toimenpiteisiin.

Lääkäri tuli heti ja nukutuspiikki takalistoon, meni puolenkymmentä minuuttia ja lyijy alkoi painaa koiran luomia, sovimme hakuajan sekä päästimme tiimin töihin.

Nelisen tuntia, soitto asemalta ja koiran hakuun, tytykkä oli pöllämystyneen näköinen mutta iloinen tuttuja kasvoja nähdessään, olokin oli varmasti kuin viikon ” putken ” jälkeen, kuten tohtori osuvasti totesi, varoitti vielä noin vuorokauden krapulasta, joten varovaisuus oli paikallaan.

Neidistä tuli tällä reissulla pysyvä neito, sillä ne ” naisten ” vaivat aiheuttivat nuo oireet, hoitohenkilöstö totesi, että mitä nopeammin toimitaan sen parempi on parantumisen mahdollisuus, odottelun vaihtoehto on se toinen, vain muisto jää.

Ylhäällä odottelua ensimmäisten testien jälkeen.

Alempi kuva nukutuspiikin jälkeen, alkaa vaikuttaa.

Kotona ollaan, hieman krapulaisen oloinen ja väsynyt. Kaulurikin nolottaa, mokomaa joutuu pitämään pari viikkoa.

Alavatsan melkein viisitoista senttinen viilto ja kohdun sekä munasarjojen poisto, ei ihme jos väsyttää.

Reilu pari päivää leikkauksen jälkeen, koiruus alkaa olla normaali itsensä, minähän en mitään myrkkyjä vapaaehtoisesti syö jne. lääkkeet menee suht mukavasti kun ne piilottaa ne esim. lihapullan sisään, katselee kyllä taasko niitä, pitänee kohta kokeilla jotain muuta mihin lääkkeet piilottaa.

 

Ps. Pitäskö tuo artikkelikuva täppä ottaa pois, kun ainakin tabletilla näkyy ensimmäinen kuva kahdesti ?

Jaa sivu;

One Comment

  • Vaihda artikkelikuvaksi joku uusi kuva, niin vot.

    Huvittaa tuo lääkkeidensyönnistä kieltäytyminen, on noilla tarkka nokka ja pystyvät vielä sen tabletin siivilöimään ja sylkemään pois lihaspullan samalla kadotessa hyvinkin nopeasti.

    Meidän prototyypille pitää pillerit jemmata muikun sisään, mujeille se on niin ahne ettei se ehdi juuri maistella. Kypsennetty tai raaka, ihan sama. Lohennahka ja rasva kelpaa myös.

Comments are closed.