Mus Erectus

Hiiri, tuo atk-pöytien vikkelä vipeltäjä on tunnetusti rannetta rasittava ja jännetuppitulehduksia aiheuttava otus. Miksikö? Siksi, että perinteinen hiirulainen pakottaa kääntämään kämmenen vaakatasoon. Se taas on luonnoton asento ja aiheuttaa vaevoja pidemmässä käytössä, varsinkin jos tapana on pitkät sessiot kuten valokuvien käpistelyt usein ovat. Luonnollinen käden asento ei ole ihan kättelyote, vaan hiukan pötsiin päin kääntynyt, olisiko tuo jotain 30 astetta.

Tässä on otus, joka tuo helpotusta hiirikammoisille ja kivuista kärsiville: Pystyhiiri (lat. Mus Erectus). Pystyasentoinen hiukan vino rakenne on ainakin itselleni juuri oikeassa kulmassa ja ranteen vääntöjännitys loistaa poissaolollaan. Vielä kun persien alla on kunnollinen toimistotuoli, jonka käsinojien korkeus on säädetty samaan tasoon kuin pöydän pinta (jolloin kyynärpää on apout 90 asteen vinkkelissä) alkaa rasitus olla aika minimissä. Ainakaan ei tarvitse tupakkkipaikalla norttia vedellessä ravistella hiirikättä taas hereille.

Meikäläinen ei valokuvaajana ole mistään kotoisin, mutta yli 15 vuoden CAD-työskentely opetti merkonomiasta yhtä sun toista, joten tässä asiassa tiedän mistä puhun.

Tässä vielä kuva rotan takapäästä.

Jaa sivu;

Kirjoittanut:Pekka

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *