Palokärki-assosiaatio

Ensin varoitus: Tämä teksti sisältää ei-niin-salonkikelpoista ja myös karkeaa alatyyliä. Varoitettu on. Tarina on kuitenkin tosi ja pulpahti mieleen palokärkikuvaa käpistellessäni..

Uudempana, aika paljonkin uudempana työskentelin Helsingin Puhelinyhdistyksessä, verkonrakennustoimistossa kaapelinjatkajana. Vanhemmat starbut muistanevat ne tienvarsilla olleet vihreät teltat ja tolpissa kiipeilevät ukot, sitä se oli.

Olin keikalla Sipoossa asentamassa uutta pylväspäätettä. Vieressä oli isohko rakennuskompleksi, jossa oli hoidossa henkisesti jälkeenjääneitä ihmisiä, avohoitopotilaiksi niitä silloin sanottiin. Seurasin sivusilmällä pihamaalla temmeltäviä, huutelevia, itkeviä ja muuten vaan melskaavia potilaita. Rohkeudenpuuskassa eräs kolmen-neljänkymmenen välillä oleva mies tuli ihan pylvään juurelle, osoitti pakuani ja alkoi lällättää “Ruuma autoo, ruumaa auto!” ja sitten karkuun niin pirusti. Hymyilytti, eihän se LT-Folkkari mikään kaunis tosiaan ollut, kantti kertaa kantti-loota joskin hyvä sellainen.

Huomattuuan etten huutelusta suuttunut, tuli hemmo hieromaan lähempää tuttavuutta: “Mun nimi on Perltti, mikä sun nimi on?” kaveri kysyi pikkupojan tyyliin, vahvasti ärrää sortaen. “No mä olen Pekka”. “Jaa. Haluatko kuulla rluman rlallin, hehe?” Mikäpä siinä, ainahan sitä voi yhden laulun kuunnella… “Kiekaseppa pois vaan!”

“Kuukkeli istui oksalla,

huusi metsässä palokärlki

Vanhan kansan korlvuskyrlpä se huorlan värlkin särlki!” Ja hervotonta hekotusta päälle.

“Haluaks nähdä kun mä vatkaan?”  Mitä helv…

Alas vilkaistessani näin Perltin tempaisseen julmetun lerssin esille ja runkkaavan oikein urakkamiehen vauhdilla.

Homma keskeytyi hoitajan huutaessa potilaat syömään. Pertti suuttui, alkoi paiskoa roskalaatikon kansia ja huusi “En mee sisään, en mee sisään, en varlmasti!”

“Pertti kanssa!” kuului komento kipakalla äänellä. Niskat kyyryssä Pertti meni sisälle.

Sain hommat tehtyä ja pois ajellessani mietin sanontaa “hulluna on hyvä elää”. Sitä en tiedä vieläkään onko noin, mutta Pertin yli 30 vuotta sitten tarjoaman elämyksen muistan edelleen. Yksi ainoa sana palautti episodin elävästi mieleen.

Jaa sivu;

2 vastausta artikkeliin “Palokärki-assosiaatio

 1. Totaalinen repeäminen tapahtui täällä.

  Lähetän laskua tulemaan..

  Mukava lueskella näitä tarinoitasi,  joita hienot kuvat siivittävät tai toisinpäin..

   

  1. Kiittää kehuista hän. Kuvat nyt ei kummosia ole, puppugeneraattori kyllä pyörii.
   Laskun voit lähettää naapurille, ei olla oikein väleissä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *