Risukkopainajainen

Hieno puro ja mukava fiilinki kuullostella sekä juoda kaffetta, mutta yritäppäs kuvata tuolla risukossa.

Tässä olisi suomen mitassa hyvät emmeet kuvauskohteeksi, pudotusta on noin 15m ehkä 50metrin matkalla. Vettä on tosin kunnolla näkyvillä vain roudan sulamisen aikoihin ja nytkin on enää puolet huipuista jäljellä. Dokumentit jää pöytälaatikkoon, mutta mieleistäni valokuvaa en saa niistä syntymään.

Siivoiltuja ja yhdisteltyjä versioita tässä

Luonnontilaisena tämä oli hienoimpia etelästä löytämiäni paikkoja. Tumma vihreys vallitsi isojen puiden alla. Luonnon oma jätehuolto kierrätti kaatuneet puut, risukkopusikkoa ei ollut, kulkeminen onnistui vaivatta. Talonraunio oli, mutta en usko että oli mylly, vettä on niin vähän.

Muistan joskus kauan sitten keskustelleeni metsänomistajan kanssa tästä paikasta. Metsätalouden kantilta kyseessä oli rotko joka pitäisi täyttää. Joku säännös kuitenkin esti sitä raivaamasta. Kun lopulta ympäriltä puut lähti, jätettiin suojapuustoa, joka seuraavassa myterissä kaatui tähän päälle ja ristiin rastiin. Kun tuli valoa, vesakko villiintyi. Åkermannimies vielä kävi siirtämässä isoimman sammaloituneen putouksen historiaan, hyvää tarkoittaen tietysti ja metsänhoidollisista syistä. Palataan asiaan taas sadan vuoden päästä.

En ole minkään suojelun kannattaja, mutta kyllä me vaan niin erilaisia ollaan, että toiset ehkä tarvitsee enemmän ohjeistusta kuin toiset. Tässäkään ei ole kyse edes rahasta vaan jostakin muusta asenteesta. Muistan omistajasta vain viikatut maastohousut.

Palokärjelle riittää yhä puuhamaata suojaisessa paikassa

Jaa sivu;

1 vastaus artikkeliin “Risukkopainajainen

  1. Åkermannimies ei ole ihan laillisilla teillä ollut. Luonnontilaisia puroja sun muita vesiaiheita ei ole luvallista tärvellä enää “metsänhoidollisistakaan” syistä. Saati rotkoja täytellä. Eikä ole ihan vähään aikaan ollutkaan luvallista.

     

    Itse olen aika pitkällekin suojeluasioiden kannalla johtuen siitä, että lapsuudenmaisemani jylhät kuusimetsät ovat muuttuneet pääosin monotonisiksi selluriukuloiksi, joiden luontokuvauksellinenkin arvo on käytännössä nolla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *