Takapihan puurotta

Orava, tuo intterwebin puhkikuvatuin otus on aika ristiriitainen tapaus. Naamakirjassa höppöpöppö-sulkero ihqu-pusu-kommentteja kirvoittava opportunistinen karvalalli, joka tyypillisesti on kuvissa klassisessa “Minäkö”-asennossa etukäpälät ristissä rinnan päällä, osa lienee niitä villieläimiä jotka instakramkuvaajat ovat pystyneet kesyttämään ihan vaan olemalla paikalla jatkuvasti. Seurasaaressa toki, mutta se ei kuulu tähän mitenkään.

Toisaalta orkku on tavattoman taitava akrobaatti, älykäs ja räjähtävää lihasvoimaa omaava ihan oikea eläin. Hyvässä kuosissa oleva orava näyttää perävalot jopa näädälle, nähty on.

Ero kaupunkilais- ja maalaisoravien kesken ihmisarkuuden suhteen on merkittävä , ihan kuin variksilla.

En yleensä viitsi (asennevamman takiako?) juuri oravia kuvata, vaan nyt otin muutaman ruudun kun sattui sopiva tilanne. Nimittäin tämä tapaus on tämänvuotinen poikanen, joka ei vielä ole oppinut ihmisen tarjoaman linnunruoan olevan oravan pääasiallinen ravinnonlähde. Ei, tämä veijari rouskutteli kuusenkäpyjä ihan vanhaan malliin.

Myöhemmin tämäkin toki oppii tekemään ryöstöretkiä lintulaudalle ja napsimaan rasvanakit makeisiin suihinsa. Ainoa ruokinta-automaatti jolle orkut eivät vielä ole mahtaneet mitään on Lintuvarusteen kauppaama Squirrel Buster-niminen systeemi, kallis mutta hyvä. Ehkä nuo pirut oppivat senkin hakkeroimaan, yritys on ollut joka vuosi kova, mutta aika nopeasti nuo oppivat ettei hommasta mitään tule ja jättävät automaatin rauhaan.

Toistaiseksi ihminen on siis oravaa fiksumpi, mutta nykysuuntauksella asetelma kääntynee piakkoin päinvastaiseksi…

Jaa sivu;

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *